2013. december 28., szombat

Fenséges kacsasült



Fenséges kacsát sütöttem.


  A fiatal 2kg-os kacsa mellét bevagdostam, sóztam,négyszínű borssal fűszereztem,majd a vágatokat  begtöltöttem mindenféle finomsággal:

  • azsalt szilva
  • kandírozott narancs,cseresznye,áfonya
  • fokhagymagerezd
  • csipkebogyólekvár
  A belsejét besóztam,egy egész hagymával,és két nagy gerezd naranccsal megtöltöttem.
  Kifacsartam még 2 narancsot ,és a levét ráöntöttem a kacsára.




 Az előre beáztatott Pataki cseréptálba helyeztem, 1,5 órát lefedve, majd fél órát még fedetlenül sütöttem 200 fokon, 2-3 locsolgattam a kisült zsírjával.
Kacsazsíros tört burgonyával, és párolt káposztával, narancsszeletekkel tálaltam.