2014. november 30., vasárnap

Narancsos-gyömbéres csirkecomb


Igazi ünnepi menü is lehet!


Hozzávalók:

  • 4 db felső csirkecomb
  • 2 db narancs
  • 1,5-2 dl narancslé
  • 2 evőkanál méz
  • 1 cm reszelt gyömbér
  • fél kiskanál mézeskalács fűszer
  • színes bors
  • 1 evőkanál olivaolaj

Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk,majd lebőrözzük,(koleszterincsökkentés céljából, ill. jobban beszívódik az aroma a húsba).
Besózzuk a combokat,majd az olaj,méz,bors,mézesfűszer keverékével bedörzsöljük.
Serpenyőbe vagy tepsibe helyezzük, és ráreszelünk egy 1cm friss gyömbért,1 narancs héját, valamint a narancs levét is hozzáadjuk.
Lefedjük, időnként még narancslével megöntözzük, és megsütjük, kb 3/4 óra.
Köretként saját gőzében párolt burgonyát adunk, melyet szerecsendióval, sóval,és színes borssal ízesítünk.
Nem kell megijedni, hogy édes lesz, mert a narancs savassága ellensúlyozza.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése