Oldalak

2019. december 29., vasárnap

Az "Isteni " Csorvási pogácsa



Annyit hallottam már isteníteni ezt a tésztát,így kiváncsiságból elkészítettem.
Nem bántam meg,tényleg "Isteni"!!!!!
Mindig puha marad,így hirdetik!

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,5 evőkanál só
  • 1 kávéskanál sütőpor/ igen ez is kell/
  • 0,5-0,7 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 10 dkg sajt
  • 1 tojássárgája


Elkészítése:

Az átszitált lisztet sóval és a sütőporral összekeverjük,majd a margarinnal és a tojássárgájával elmorzsolgatjuk.
Az élesztőt egy kis tejben pici cukorral megfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk.
Egy éjjelt jó neki ha hidegen áll.
Két cm vastagra kinyújtjuk,majd kiszúrjuk, és lekenjük egész tojással.
Tehetünk rá még reszelt sajtot is.
Pihe-puha amig el nem fogy!

 

2019. december 22., vasárnap

Bejgli diósan gesztenyésen

Van bevált receptem,de ki kellett próbálnom Borbás Marcsi recepjét is.



https://mediaklikk.hu/borbas-marcsi-szakacskonyve/cikk/2019/12/19/bejgli

MIndent ugyanúgy csináltam,kivéve a tőltelékeket,az egyedi lett.

Hozzávalók:4 rúdhoz

65 dkg liszt
13 dkg vaj
10 dkg zsír
8 dkg porcukor
1 dkg élesztő
1 db tojás + lekenni még egy
1 dl tej
1/2 dkg só

Töltelék:

2 db dióshoz ugyanannyi súlyú legyen a töltelék is mint a tészta
35 dkg dió
5 dkg sós mogyoró
10 dkg mazsola
1db kezeletlen citrom reszelt héja
30 dkg cukor
1 ts kanál fahéj
3-4  szegfűszeg
2,5 dl víz

A töltelék elkészítése:
A diót és a mogyorót ledaráljuk,majd hozzáreszeljük a citrom héját ,belekeverjük a fahéjat.
A vizet felforraljuk a cukorral teatojásban a szegfűszeggel,kevergetjük egy pár percig ,hagyjuk jól habozni.
Majd óvatosan adagolva leforrázzuk darálékot.A diótól függ mennyi víz kell...ne legyen lágy ,mert a sok folyadék gőze kirepeszti a tésztát.Nekem bőven maradt.

2 db gesztenyéshez
50 dkg gesztenyemassza
2 marék magozott meggy 2 evőkanál rumaromába áztatva


Kétszer kenjük felvert tojással,megvárva míg megszáradnak .
180 fokon 30 percig pirosra sütjük.







2019. december 18., szerda

Habroló klasszikusan és puncspudingos krémmel.

Karácsonyi céges rendezvényre készült !

400 db



A klasszikus cukrász tojásfehérjés krémmel

hozzávalók:

levelestészta
10 tojásfehérje
70 dkg cukor
1 kávéskanál ecet

elkészítése:
MOST FEDEZTEM FELa Lidl- ben hogy van olyan fél kg -os levelestészta,ami zacskón belül még fel van osztva négy felé.
Na olyant vettem egy jó pár darabot,amin még kicsit nyújtottam.
Felvágtam kb két cm-es széles csikokra,és feltekertem a rolókra.
200 fokon kb 15  percig ropogósra sütöttem.
A krémhez a következő videó ad segítséget...én is így készítettem.



 puncsos habroló


puncsos gála puding hullalával és pici piros ételfestékkel keverve

2019. december 13., péntek

2019. december 12., csütörtök

Mézes variációk

 Mézes variációk

300 db -os munka volt..tavaly ...minden percét élveztem!














Hozzávalók:   A tésztához
                      
  •   1 kg finomliszt
  •   30 dkg porcukor
  •   1 csipet só
  •   30 dkg virágméz
  •   2 tojás sárgája
  •   20 dkg margarin
  •     1 teáskanál szódabikarbóna
  •     3 dkg fahéj
  •     1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék Lukulu
  •     1 evőkanál holland kakaó