A héten ahányszor benéztem a fagyasztóba, mindig a leveles tésztán akadt meg a szemem.
Ma megint fiókot húzogattam, a csirkemájat tettem volna a fagyra.
Most már elég- mondtam és kikaptam a tésztát. A másik kezemben ott maradt a máj, így született meg a mai vacsi.
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta,
- 50 dkg csirkemáj
- 1 nagy fej hagyma
- bors
- kakukkfű
- 1 erős alma paprika
- 1 tojássárgája
- só
A tésztát szobahőmérsékleten kiengedtem, majd kinyújtottam a két rúdba.
A vöröshagymát az alma paprikát megdinszteltem, majd rádobtam a megtisztított, csíkokra vágott májat.
Frissen darált borssal megszórtam, rátépkedtem úgy fél evőkanálnyi kakukkfű levélkéketés
két-három percig nagy lángon pirítottam (addig amíg ha kettévágod már nem véres, kifehéredik)
Végül megsóztam és beletekertem a tésztába. Megkentem tojássárgájával és forró sütőben 30 percig sütöttem, vegyes salátával tálaltam.
"Az emberi fajnak két nagy problémája van. Az első: eltalálni azt a
pillanatot, amikor valamit el kell kezdeni. A második: eltalálni azt a
pillanatot, amikor abba kell hagyni." Paulo Coelho
Ez nagyon jól néz ki, kifogom próbálni,imádom a májat és a leveles tésztából készült finomságokat:)
VálaszTörlés