Lecsó, kecsap, szósz
Vége felé jár a befőzési szezon!!
Főzés
Passzírozás
Ivólé
Az üvegeket mosószeres forró vízben kimosom.
Mikróban
csirátlanítom, ujjnyi vizet rakok bele és két percig forralom a
mikróban, majd kiöntöm egy tepsibe,ebbe a forróvízbe állítom az
üvegeket. Amikor beleteszem a forró paradicsomom levet vagy lecsót,
celofánnal és a tetővel lezárom, majd felfordítom az üvegeket 3-4 percre, utána megy a száraz dunsztba.
Lecsó
Sok fűszeres szósz receptje
- 4 liter paradicsom szósz
- 1 tk mustármag
- 4 ág friss bazsalikom
- 3 zeller szár
- 3-4 ág kakukkfű
- 1 ek mustár
- 1/2 kk őrölt rozmaring
- 2 nagy alma reszelve
- 1 nagy hagyma
- 1 ek méz
- 1tk őrölt kömény
- 5 babér
- 1 tk majoranna
- 2 ek almaecet
- 12 ek cukor
- 1/2 kk fahéj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1tk koriander
A szószt a fűszerekkel együtt a felére besűrítjük kb 2 óra kell.
Végül szitán átszűrjük és megy a száraz dunsztba.
Végül szitán átszűrjük és megy a száraz dunsztba.