A sült csirke melle, igazi vízválasztó lehet a húskedvelők körében.
Van aki szereti, mert nem zsíros,beilleszthető a diétába,de olyan is akad,aki nem szereti, mert túl száraznak,nem igazán ízesnek érzi,főleg ha a bőrét nem eheti.
Ilyenkor valamilyen rafinált mártással, igazán mennyei étekké léptethetjük elő.
Ebben a receptben a meggyet egzotikussá varázsoltam egy kis kókusz,ill.fahéj segítségével.
Hozzávalók:
- 1/2 sült csirkemell
- 1/2 kg fagyasztott vagy befőtt meggy
- 2 dl kókusztej
- 2 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- só
- cukor vagy édesítő( a meggy savanyú ízétől függő)
- 1 fahéjrúd
- szerecsendió
- burgonya
- kókuszzsír
Elkészítése:
Az előző napról maradt grillcsirke mellével nem volt sok munka, csak fel kellett szeletelni,ill.picit fűszereztem némi borssal, sóval.
A meggyet felfőztem a fűszerekkel( só,fahéj,kókusz) annyi vízzel,hogy ellepte.
Pár perc forralás után a keményítőt elkevertem a kókusztejjel,és behabartam a szószt.
A burgonyapürét elkészítettem a szokásos módon, annyi különbséggel, hogy kókuszzsírt, és szerecsendiót használtam hozzá.
Én szeretem a száraz mellfilét, senki más a családban, pedig finom hideg szendvicsbe is. Viszont a krumpliformád nagyon cuki, jó ötlet :-)
VálaszTörlés