Az avokádó élettani hatása nagyon kedvező az egészségre,pld: koleszterincsökkentő a telítetlen zsírsav tartalma miatt. Együnk minnél gyakrabban ha tehetjük!
Hozzávalók:
- 300 g spagetti
- 1 doboz tonhalkonzerv
- 1 db avokádó
- 1 teáskanál chilipehely
- 2 evőkanál sűrű naturjoghurt
- 2 evőkanál olivaolaj
- egy kis gerezd fokhagyma
- 1,5 evőkanál vágott kapor (fagyasztott) elhagyható
Elkészítése:
Amíg a spagetti főzővize felforr, kényelmesen elkészíthetjük az avokádókrémet.
Az érett avokádóba a kést belevágjuk egészen a magig, majd körbeforgatjuk az élét a húsán.
Ezután kezünkkel a két félbevágott, de még egyben lévő avokádót ellenkező irányba fordítva eltávolítjuk egymástól.
Kiskanállal kikaparjuk az avokádó húsát egy tálba, hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, egy kis csokor kaprot,majd egy-két evőkanál sűrű natúrjoghurtot. Botmixerrel ,vagy turmixal pürésítjük, majd a közben kifőzött spagettit belekeverjük.
Tányérra rendezzük, meglocsoljuk még olivaolajjal,a tetejére halmozzuk a tonhalhúst, chilipelyhekkel is megszórhatjuk, ha kedveljük az erős ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése