Töltelékkel kísérleteztem.
Az eredmény kitűnő lett,a füstölt sonka íze,és a füstölt friss sajt kitett magáért.
A petruska pedig helyet engedett maga mellett az ízharmónia játékban.
Hozzávalók:
- 1 tölteni való csirke kb 1,5 kg
- 2-3 db zsömle
- 10 dkg füstölt főtt sonka
- 2 csokor petrezselyem
- 2 tojás
- 1 kávés kanál majoranna
- 2 evőkanál füstölt friss sajt ( túró jellegű Lidl -is) vigyázzunk mert sós!
- só
- 1 kis fej vöröshagyma reszelve
- zsír
- 1 dl sör
- tej
Elkészítése:
A konyhakész csirkét megmossuk, letörölgetjük, majd kívül belül besózzuk.
A töltelékhez a zsömléket szeletekre vágjuk, kissé megpirítjuk, majd megáztatjuk a tejben. Hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát, petrezselymet, tojásokat, sajtot, hagymát,fűszereket,jól összekeverjük.
Beletöltjük a masszát a csirke hasüregébe, a combjai bőre alá .
Összetűzzük, vagy varrjuk, és letakarva alufóliával 1,5 óráig kb 160 fokon sütjük.
Takarás nélkül még sörrel locsolgatva pirosra sütjük kb 30-40 perc alatt.
Másnap hidegen vágjuk fel,krumplipürével, salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése