Igazi tavaszi étel került az asztalra, gyenge zsázsa a kertből, saláta még csak a piacról, de már legalább ez is friss.
A tojásos nokedlit egy kicsit ezzel a salátával ,és egy kis füstölt sajttal bolondítottam meg.
A fűszerkertem egyik leggyorsabban kikelő növénye.
Csak a friss fiatal hajtások élvezhetők,kicsit a torma ízére hasonlitanak.bővebben a zsázsáról itt:http://timcsigyogynoveny.blogspot.hu/2013/10/kerti-zsazsa-lepidium-sativum.html
Hozzávalók: 2-3 személyre
- két maréknyi liszt
- 4db tojás
- só
- kerti zsázsa egy kis csokor
- fejes saláta
- chilipehely
- olivaolaj
- méz
- balzsamecet
- füstöltsajt
Elkészítése:
A nokedlit a szokásos módon elkészítjük, a megsütött tojásokkal összekerjük,majd a füstölt sajttal megszórjuk.
A megmosott salátalevelekre ráöntjük az egyrész ecetből, kétrész olajból, pici sóból,csipet chilipaprika pehelyből,egy evőkanálnyi mézből álló öntetet.
Rátépkedjük a zsázsa hajtásokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése