Az idei alma termésünket figyelemmel kísérve ráakadtam megint, gyorsan felhasználandó
példányokra a spájzba.
Aztán kiadtam a jelszót: sorakozó a TEPSIBE....
60 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
10 dkg margarin( olvasztva)
3 tojás sárgája + 1 a kenéshez
10 dkg cukor
1 kis kanál só
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
10 dkg margarin( olvasztva)
3 tojás sárgája + 1 a kenéshez
10 dkg cukor
1 kis kanál só
1 kg alma
1.5 kiskanál fahéj
A dagasztógépembe beletettem a a tejjel, cukorral felfuttatott élesztőt,
majd a liszt ,a tojássárgája, végül a az olvasztott margarin is belekerült.
Amíg dagadt ,az almákat meghámoztam, lereszeltem, megpároltam, majd
fahéj hozzáadása után kihűtöttem.
A megkelt tésztát kinyújtottam megtöltöttem a párolt almával, feltekerés után
tojássárgájával lekentem, és 45 percig közepes hőfokon sütöttem.
Azt mondták a hatalmasok: akinek a hat alma sok, az már ahhoz hatalmas ok, hogy ne legyen hatalma sok!