Sajnos csak ez a kép készült , mert lemerültek az elemeim a fényképezőben.
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt húsos szalonna
- 2 db vöröshagyma
- ½ kg paradicsom
- 1 kg paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 kanál olaj
- pirospaprika, só, bors
- ½ kg tarhonya
Készítettem egy szalonna alapra friss lecsót, az utolsó paradicsomokból ami a kertben volt.
Miközben a lecsó főt, egy lábosban 1-2 kanál olajon megpirítottam a tarhonyát aranybarnára.
Majd felöntöttem dupla mennyiségű vízzel. Sóztam, majd addig főztem, amíg megpuhult a tarhonya.
Mikor elkészült a lecsó, összeöntöttem a tarhonyával , és azon melegében tálaltam.
Az igazi tarhonya nem szeplős, azaz egyenletesen van megpirítva; a főzés során nem ázik el, pörgős marad; a lelkét az adja, hogy nem gyúrt, majd reszelt a tésztája, hanem rostán gömbölygetett.