Téli leveske ..birsalma a spájzból...némi csípős füstölt kolbásszal.
Azért került bele még pár szem krumpli is,hogy ne legyen túl vad ízű.
Hozzávalók:
- 1 birsalma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 db közepes burgonya
- tej vagy főzőtejszín
- só
- csípős füstölt kolbász
- rozmaring ágacska
- levesgyöngy
A kolbászt felkarikázzuk,majd kicsit átsütjük, de csak addig amíg zsírját kiengedi.
Kiszedjük a kolbász darabkákat,majd a visszamaradó zsiradékon megdinszteljük a hagymát.
Mikor már színt kapott, beletesszük a darabokra vágott birsalmát, és a krumplikat.
Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje,hozzáadunk egy ág rozmaringágat, majd puhára főzzük.
Mikor megpuhult az ágacskát eltávolítjuk, és botmixerrel pürésítjük a levest.
Végül a kolbászdarabkákat is hozzáadjuk, és tetszés szerint hígítjuk tejjel vagy főzőtejszínnel.
Tálaljuk melegen, levesgyöngyökkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése