Itt a fánkszezon!!!
Ma "magától megfordulós " fánkocskákat sütöttem.
40 db
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- fél cs sütőpor
- 3-4 evőkanál tejföl
- 1 vaníliás cukor
- csipet só
- 3-4 evőkanál porcukor
- olaj
- 1 evőkanál kakaó
- 1/2 dl rum vagy aroma
Elkészítése:
A lisztet,a sütőporral, a tojásokkal, a tejföllel ,vaníliáscukorral,rummal összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk,és kis pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
Ha elég bő olajban sütjük őket, akkor maguktól megfordulnak.
Papírtörlőre szedjük, majd kakaóval elkever porcukorban meghempergetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése