Ugye mindenki szereti a nokedlit?
Na és elmosni a nokedlis edényt? hm.. hm..
Tippek, trükkök, fortélyok (amit Anyukámtól tanultam):
- Állni a tésztának nem szabad.
- Csak forró lobogó vízbe szabad szaggatni.
- A főzővízbe 1 kis kanál zsírt vagy olajat tegyél.
- A liszthez adott víz felét tejjel, vagy tejszínnel is helyettesítheted.
- Mikor feljöttek a víz felszínére (1-2 perc)ki kell szedni, átöblíteni.
- Csak akkor lesz apró ha gyorsan szaggatod.
- A tálat, szaggatót hideg vízbe áztassuk, amíg el nem mossuk.
- A frissen leszűrt nokedlit ne kevergessük.
- A nokedlit kisebb adagokban szaggassuk a vízbe.
Az én nokedlim:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- víz amennyit felvesz (ruganyos tészta legyen)
- 1 kávéskanál só
- 1 kanál olvasztott vaj
A boldogsághoz semmi más nem kell, csak folyton megrakott tűzhely, ahol közös ételünk rotyog.