Virágzik a levendula.
Bolondítsuk meg az egyszerű lepénykét vele....de azért még adjunk hozzá némi gyümölcsöt is.
Hozzávalók:a tésztához
- 25 dkg liszt
- 2 db tojas sárgája
- 2dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- só
- túrókrémhez
- 1 kg túró
- 25 dkg mascarpone
- 2 db vaníliás cukor
- cukor tetszes szerint
- levendula virágszirom
- sárgabarack
- kiskanálnyi őrölt fahéj
A élesztőt megfuttatjuk a cukorral és a tejjel,majd összeállítjuk a tésztát.
Megkelesztjük,majd bele sodorjuk egy közepes méretű tepsibe.
A túrót áttörjük egy szitán,majd összekeverjük a krémsajttal, tetszés szerinti cukorral ,vagy édesítővel.
Az így kapott krémet rákenjük a tésztára,majd rászeletelünk néhány sárgabarackot,és ízesítésnek megszórjuk levendula virágokkal és pici fahéjjal.
Közepesen meleg sütőben fél órát sütjük.