Egy igazi tyúkhúslevesnél nincs jobb orvosság.
2017. március 12., vasárnap
2017. március 4., szombat
Sonkával zöldségekkel töltött csirke
Töltött csirke variáció!!!
Előkerült egy maréknyi szárított gomba a dobozkámból, egy kis igazi füstölt tarja,zsemlék,tojások,zöldségek,ízesítők és már készen is volt az isteni töltelék.
Hozzávalók:
- 1 szép csirke
- 15 dkg füstölt sonka
- 2 db főtt tojás+1 db nyers
- 3-4 evőkanál szárított vargányagomba
- 2 kisebb sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- kis csokor petrezselyemzöld
- 3 db zsemle
- 1-2 evőkanál zsiradék
- só
- delikát
- majoranna(bedörzsölni a csirkét)
A csirkét átmossuk, majd papírtörlővel leszárítjuk.
A combjainál és a mellénél a bőrt fellazítjuk,majd kívül belül besózzuk.
A zsemléket,és a gombát megáztatjuk delikátos vízben,a sonkát átpirítjuk egy kis fej hagymával, majd pár percre hozzáadjuk a petrezselymet. Két tojást keményre főzünk,két sárgarápát is megfőzünk(legjobb ha levesben főtt)A víztől kinyomkodott zsömlét és gombát összekeverjük a sonkával, főtt tojásokkal, főtt répával,nyers tojással,fűszerekkel majd jól átkeverve a csirke hasüregébe és a bőre alá töltjük.
Összetűzzük a bőrét hústűvel ,majd jól bedörzsöljük majorannával.
kb 150 fokon másfél órát sütjük némi víz és egy-két kanál zsirdékkal,fólia alatt időnként locsolgatva,majd takarás nélkül pirosra sütjük emelve a sütési hőfokot.
A szép szeletelést csak kihülve tudjuk elérni!
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)