Ennek a levesnek a receptjét horgászás közben kaptam egy idősebb horgász ismerősömtől.
Klasszikus halászlevet sokat készítek, krumplis halászos levest is, de zöldségesen még nem
próbáltam.
Igaza volt az öregnek, tényleg finom.
Hozzávalók:
- hal ( ponty) + haltej
- 1 ek zsír
- 2 db hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 db sárgarépa
- 1 közepes karalábé
- 1-2 db krumpli
- petrezselyemgyökér +levél
- fél zeller
- 2-3 babérlevél
- bors
- zöld erőspaprika
A recept nagyon egyszerű.
A hagymát, megdinszteljük egy kanál zsíron, majd a megtisztított darabolt zöldségeket is
átpirítjuk.( szép színt ad a répa)
Felöntjük pici vízzel, és csak pároljuk, majd beleadjuk a már előre besózott halszeleteket.
Ekkor annyi vizet adunk hozzá, amilyen sűrűre szeretnénk a levest,fűszerezzük,
és egyűtt főzzük puhára.
Itt nem teszünk bele pirospaprikát, a zöldségek adják az étel igazi ízét.
A zellert,és a petrezselyem levelet , a hal tejet a végén adjuk hozzá.