Nagyon mutatós, krémes sütemény, ízre egy kissé a Tiramisura hajaz.
Az eredetijét itt láttam meg.
Egy-két hozzávalót soknak találtam benne (cukor, margarin, liszt) így átvariáltam a mi ízlésünkre.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 8 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaó
- 2 tojás
- 1-2 evőkanál tej
Krémhez:
- 750 ml tej
- 3 csomag főzős vaníliáspuding
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta (18 db)
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál rum
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat.
Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk.
Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, vegyük két felé, és így nyújtsuk ki 34x24 cm-re.
Tepsi hátán süssük 180 fokon 6 percig, de előtte még szurkáljuk meg pár helyen.
A pudingot készítsük el hagyományosan, majd hűtsük ki teljesen, és keverjük bele a margarint .
Az egyik mézes lapot kenjük meg a pudingos krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan
kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk meg.
kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk meg.
Ha a krém másik felét is rásimítottuk, jöhet rá a második mézes tészta a süti tetejének.
Kissé rányomkodjuk a lapot, és egy nem túl nehéz tárgyat (pl. tányért ) teszünk rá.