Késő esti próbálkozásom volt a kelt tésztából gyártani orchidea alakzatot.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- 5 dkg cukor
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 tojás sárgája+ 1 kenésre
- só
- 1 kanál fahéj
A kidagasztott tésztát kinyújtottam, majd 5-6 cm átmérőjű korongokat szúrtam ki.
Marcipán ill. pillecukor, formix anyagból már készítettem rózsákat, ezek alapján dolgoztam most is.
A korongokat egymás köré eltolva összefogtam (olajjal az aljukat megkentem ),
majd a muffin sütő minden második helyére behelyeztem.
Megkentem tojássárgájával, megszórtam kristálycukorral.
Még egy fél órát pihentettem, majd ugyanennyi ideig sütöttem180 fokon.
Még tökéletesíteni fogom a közel jövőben.
A konyhában még most is fahéj illat uralkodik.
"Az illatnak meggyőző ereje van, erősebb a szavaknál, pillantásoknál, érzelmeknél és akaratnál." - Patrick Süskind