Fincsi nyári almákat kaptam.
Lepároltam egy jó kilónyit, majd lesz belőle valami.
A "valami" Almás batyu lett.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt (én a Gyermelyit szeretem)
- fél élesztő
- 2,5 dl tej
- 10 dkg margarin (olvasztva)
- 3 tojás sárgája (fehérje nem kell, mert keményíti a tésztát) + 1 a kenéshez
- 10 dkg cukor
- 1 kis kanál só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kg alma
- fahéj
- cukor(ha nagyon savanyú az alma)
A párolt almával megtöltöm a 12 db batyut.
Lekenem tojás sárgájával és fél órát még pihentetem.
180 fokon 35-40 percig sütöm, amíg piros nem lesz.
Tehettek bele túrót, lekvárt, diót, mákot. Én a lányaimnak "ölelést" küldtem benne.
Az almák nem esnek messze a fájuktól, ......de az enyémek jó messze elgurultak.