Kedvence a családfőnek!
- 1 kg sertéslapocka
- 2 evőkanál sertészsír
- 1 kg savanyú káposzta
- 3 nagyobb hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Fonnyasztás után hozzáadjuk a kockára vágott húst,és fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk,
majd lefedve addig pároljuk, amíg levet ereszt.
Megszórjuk a fűszerpaprikával, és sok frissen darált borssal.
Fedő alatt félkészre puhítjuk.
Ha zsírjára sült, beletesszük a kimosott savanyú káposztát.
Fedő alatt tovább pároljuk 25 percig (ha szükséges, öntünk alá egy kis vizet), majd levesszük
a fedőt,és addig pirítjuk, míg megpuhul és szép barna lesz.
Jó étvágyat!
"Kicsi a bors, de főleg az őrölt!" Besenyő Pista bácsi