2012. október 30., kedd
Lekváros kiflik burgonyás tésztából
Nagymamám receptjére bukkantam, kíváncsi voltam ,ezért el is készítettem.
Hozzávalók: 50 dkg burgonya
50 dkg liszt
25 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 tojás
4 evő kanál tej
2 dkg élesztő, vagy késhegynyi szódabikarbóna
citromhéj
só izlés szerint
lekvár vagy dzsem
kevés olaj a sütőlap bekenéséhez
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük,meghámozzuk és lereszeljük.
Tojással,cukorral,vajjal, reszelt citromhéjjal,tejjel,szétmorzsolt élesztővel,sóval összegyúrjuk
nem túl keményre.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk kb 6x6 cm-es kockákra vágjuk.
A kocka egyik sarkába tesszük a tölteléket, s a szembe levő sarok felé hajtjuk, és kifli alakúra formáljuk.
Ebből a mennyiségből kb: 40 db kifli készíthető.
Kiolajozott sütőlapra tesszük, és közepes lángon sütjük.
"Ízleld meg az élet édességét!" Doreen Virtue