Gombás tejfölösre vágytam......
Hozzávalók: 1 kg csirkecombfilé
750 g sampiongomba
2 fej vöröshagyma
1,5 evőkanál zsír
1 teáskanál őrölt bors
2 teáaskanálk pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
só
1,5 evőkanál liszt
3-4 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál lecsó vagy 1 paradicsom 1 tv paprika
petrezselyem
tészta
Elkészítése:
A zsiradékot felolvasztjuk,majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta.
Pörköltalapot készítünk,paprika bors,lecsó,só " közreműködésével".
A filéket darabolva belehelyezzük,majd mikor elfőtte a levét,a gombákat is hozzáadjuk.
Habarással (tejföl liszt)és pici vízzel beállítjuk a paprikás szaftját,belereszeljük a fokhagymát,kicsit kiforraljuk.
Igazán nokival lenne isteni,de én most rövid csővel tálaltam.