Gyermekkori csemegémet mutatom most be egy kis változtatással.
Csemege kukoricát mindig ültetünk a kerti kerítésünk mellé a horgász páromnak.
Még gyenge,, tejes korában elcsentem egy-két csövet, hogy bemutassam gyermekkorom kedvencét.
Nagymamám sokat csinált ilyen finomságot, de én már változtattam rajta kicsikét.
Megfőzzük a csövet! Leszemezzük !
Összekeverjük tetszőleges darált mákkal, mézzel megcsurgatjuk.
Ez idáig klasszikus Palóc étel!
Most még almát is reszeltem bele és mivel így egy kicsit tocsogós lett, tettem bele 1 kanál darált kekszet.
Tanács:
A főtt kukoricának szánt csöveket legfeljebb két napig tároljuk hűtőben.
Főzéshez hántsuk le a burokleveleket, és győződjünk meg, hogy nem-e
penészesek a csövek. Ezeket ne használjuk föl. Megfőzve további
egy-két napot eláll, ha nem hagyjuk kint a melegben, ahol könnyen
megsavanyodik.