Kombinált süti...
Juditka konyhájából hoztam a recept egyik felét kis arány módosítással,az alja jól bevált linzer,amit Gabicsektől tanultam.
Köszi csajok!!!
Hozzávalók:25x30 tepsihez
a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 0,5 zacskó sütőpor
- 8 dkg cukor
- 1 bio citrom
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál tejföl
- pici só
- 20 dkg mák
- 10 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kiskanál fahéj
- 1 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál meggylekvár
a meggyhabhoz:
- 30 dkg fagyasztott meggy,vagy 20 dkg fagyós és 10 dkg befőtt
- 4-5 evőkanál cukor
- 3 evőkanál víz
- fél citrom leve
- 20 g zselatin
- 4 dl tejszín
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, és egy fél órát pihentetjük hideg helyen.
Majd egy 25x30 -as tepsibe simítjuk,villával megszurkáljuk.
A töltelékhez felforraljuk a vizet,a cukrot,a citromhéjat és leforrázzuk a mákot vele.
Hozzáadjuk a lekvárt, ízesítjük a fahéjjal.,és rákenjük a tésztára.
180 fokon fél órát sütjük,majd kihűtjük.
Tíz percig főzzük a meggyet a cukrot és a citromlevet,majd pürésítjük botmixerrel.
Hozzákeverjük a mikróban a vizzel folyósra melegített zselatint.
Amíg hűl,felverjük a tejszínt a porcukorral,majd óvatosan egyneműsítjük a meggykrémmel és rákenjük a mákos rétegre.
Megszórjuk egész mákszemekkel,és hideg helyen tartjuk egy-két órát.