A jól bevát receptemet használtam az idén is.
Hozzávalók:
a tésztához- 12,5 dkg méz
- 40 dkg liszt
- 12,5 dkg Ráma margarin
- 3 tojás
- 1 citrom héja
- 20 dkg porcukor
- fél cs sütőpor
- 4 ek tejföl
- 1kk mézeskalácsfűszer
a mázhoz:
2 tojásfehérje
20 dkg porcukor
Elkészítés:
A margarint a mézet összemelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojásokkal habosra keverjük.
Egy másik tálba a liszthez keverjük a sütőpor,a fűszereket majd a tojásos masszával vegyítjük.
Érleljük a hűtőben egy napot, majd diónyi gömböket szaggatunk ki, kissé lelapítjuk, és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.
200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük, vigyázunk ,hogy meg ne égjen.
A bevonathoz a tojásfehérjét és a cukrot gőz fölött folyamatosan keverjük, majd belemártogatjuk a mázba.
Kissé hagyjuk száradni, majd csokidarával dekoráljuk.