Hozzávalók: 24 CM
a tortalaphoz
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 nagy tojás
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 150 ml tejföl
- 7 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
a málnás mousse krémhez:
- 200g málna
- 500g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 10 g zselatin
- 3 evőkanál cukor
fehércsokis mousse krém
- 100 g fehércsoki
- 100 ml tejszín
- 10 g zselatin
málnazselé
- 300 g málna
- 2-3 kanál cukor (izlés szerint)
- 10 g zselatin
a teteje diszhez
- 100 ml tejszín
- 1 evőkanál cukor
- fél zacskó zselatinfix( 5g)
- szórócukor
Elkészítése:
A tortalapot megsütjük.
A málnát a mousse krémhez összetörjük,cukrozzuk,ha mirelitből készítjük felfőzzük,majd mixeljük,és paszirozzuk a magoktól.
10 g zselatint 2-3 evőkanál vizzel megduzzasztjuk,kicsit meglangyosítjuk,hozzáadunk 2 kanál málnapürét, elkeverjük,és beleöntjük a többi málnalébe.
A mascarponéhoz hozzátesszük a felvert tejszínt, hozzácsurgatjuk a málnapürét,és végül óvatosan egynemüvé kavarjuk.
A kapcsos tortaformába beletesszük a tészta lapot,ráöntjük az elkészített málnakrémet,majd fél órára hűtőbe tesszük.
Amíg hűl, elkészítjük a fehércsoki mousset.
A krémhez a tejszínt felforraljuk ,ráöntjük a csokira,kicsit kevergetjük. Majd felolvasztjuk a zselatint,ismét egy pár kanál vizzel,belekeverünk egy kicsi csokit,és hozzáadjuk a többi csokikrémhez,majd ráöntjük a megdermedt málnakrémre.Ismét egy félórát hűtjük.
A málnazseléhez a málnát ismét pürésítjük,hozzáadjuk az előzőleg ismertetett módon feloldott zselatint,végül ezt isráöntjük a torta tetejére.
Egy éjszakát hűtőbe teszük,majd másnap tejszinkrémmel díszítjük.