Hozzávalók:
- húsos paprika azonos mennyiségű mint a káposzta
- lilakáposzta azonos mennyiségű mint a paprika
- felöntőléhez literenként
- 2 evőkanál só
- 2 dl 10%-os ecet
- 0,5 dkg fekete szemesbors
- 5 dkg cukor
- 3 db babérlevél
- 2 ág tárkony
- 1 dkg koriander
- kis csokor kapor
A káposzta külső leveleit leszedjük, vékony csíkokra legyaluljuk.
Kilogramonként 2 evőkanál sóval,és 2 evőkanál ecettel fűszerezve 2 órán át állni hagyjuk.
Közben a paprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk,magjait eltávolítjuk.
A sós-ecetes káposztát enyhén kicsavarjuk,majd beletömködjük a paprikákba, lehetőleg végig érjen.
Bő szájú nagy uborkásüvegekbe rakjuk,ügyesen kihasználva a helyethogy minél több férjen bele.
Felöntőlevet készítünk, ( egy 5 literes üveghez 2 liter víz kell)beletesszük a hozzávalókat,5 percig zubogtatjuk, majd forrón ráöntjük a töltött paprikára.
Celofánnal, csavaros tetővel lezárjuk,majd ha kihűlt,sötét helyre állítjuk.
Csak 3 hónap múlva érik be igazán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése