A tésztáját a csíkos süti mákos része inspirálta,a krémje finom citromos.
Hozzávalók az alsó es a legfelső tésztához: 28x36 cm tepsihez
-3 db tojás
-15 evőkanál cukor
-15 evőkanál liszt
-4,5 dl tejföl
-3 mokkáskanál szódabikarbóna
-5 evőkanál darált mák( csak ennyi)
A középső mákos tésztához
-1 db tojás
-5 evőkanál cukor
-5 evőkanál liszt
-1,5 dl tejföl
-1 mokkáskanál szódabikarbóna
5 evőkanál darált mák
Krémhez:
-500 g mascarpone
-500 ml Hulala
-200 g porcukor
2 db citrom héja és leve
Elkészítése:
Az alsó-felső tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral,majd hozzáadjuk a tejfölt,és beleszitáljuk a
szódás lisztet.Középmeleg sütőben kb 25 perc alatt megsütjük...sütőfüggő..figyeljük!!
A középső "sötétmákos" résznél ugyanügy járunk el.de a sütési idő lerövidül kb 10 percre.
Amíg a kisült lapok hülnek,elkészítjük a krémet.
A mascarponét beletesszük egy mixertálba,és kikevertetjük a porcukorral,majd belereszeljük a citrom
héját,és belecsorgatjuk a kifacsart levét is.
Fokozatosan öntjük hozzá a hulalát, de ne a legnagyobb fokozaton járassuk a gépet.
A "kevésbé mákos lapot" kettévágjuk,az egyik felére a citromos krémnek az egyharmadát
rákenjük,majd a vékony "nagyon mákos"lapot rátesszük.Itt ha van valakinek igazi házibarack lekvárja
megkenheti,de ez csak egy kis plussz,el is maradhat.Ha nincs lekvár a megmaradt krém felét
rákenjük,és a tészta másik felével beborítjuk.Ha tesztek lekvárt nem fontos a krém,több jut a
tetejére,amit habzsákból töltünk rá,miután állt egy két órát és felszeleteltük.
Díszíthetjük !!!