Tésztás család vagyunk, voltunk, leszünk !
Ma káposztás tészta készült.
A káposztás tészta nagyanyáink konyhájának étke, manapság nem túlzottan
divatos,
s különböző főzőműsorokban se nagyon esik szó róla.
Talán
egyszerűsége miatt, de kevesebb figyelmet kap a megérdemeltnél.
Számtalan előnnyel rendelkező étel, könnyen és gyorsan elkészíthető, értékes
tápanyagokban gazdag ennivaló.
Így készítettem:
A káposztát lereszeltem, én mindenféle csodareszelők helyett a nokedliszaggatón szoktam.
Besóztam, hagytam állni 30 percig, majd
kinyomkodtam a levét.
Olajon egy kis kanál cukrot karamellizáltam, rádobtam a
káposztát, majd megpirítottam.
Kifőztem a tésztát, összekevertem a káposztával, sóztam, borsoztam.