Ma ünnepelni készültünk a párommal, mivel házassági évfordulónk, meg a névnapom is van.
Megbeszéltük, hogy KORÁN kell felkelni, mert megyünk az ünnepi menühöz valót megfogni.
Egy kissé rizikósnak találtam, de hát végül is a fagyasztóból még tudunk kivenni halat, ha nem lesz friss.
Kijelentettem, hogy ha fogunk akkor ma filét készítek. Véget vetek a patkó korszaknak.
Szerencsénk volt egymás után kapdosta ki a férjem a szebbnél szebb potykákat. Még válogatnunk is kellett, hogy melyiket hagyjuk meg. Hármat vissza is engedtünk, de három kívánsággal.
Hozzávalók:
- 1 ponty kifilézve
- 4 db krumpli
- 1 fej hagyma
- 2-3 db paprika (alma vagy TV)
- 2 db alma
- fél citrom
- 1 szál zellerzöld
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- frissen őrölt bors
- sült krumpli fűszer só
Elkészítés
- A pontyot kifilézzük, kockára vágjuk a hal húst.
- Szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt félre rakjuk, a fele zsírban megdinszteljük a hagymát, majd a paprikát és az almát (az almától nagyon pikáns íze lesz, ha nincs akkor pici száraz borral is lehet ízesíteni )
- A másik fele zsírban a besózott halhúst megpároljuk 5-6 percig, hogy a nedvesség kissé kipárologjon belőle, majd megszórjuk borssal.
- A halhoz adjuk a zöldséges ragut és leöntjük liszttel besűrített tejföllel.
- Közben a krumplit félig megfőzzük, majd olajban megpirítjuk egy kis sült krumpli fűszerrel.
- Tálra helyezzük a ételeket, és díszítve adjuk az asztalra (különösen ha ünnepi a menü)
"A házasság az a műhely, amelyben két ember bölcsességgel, türelemmel és
kölcsönös lemondással a közös boldogságon dolgozhat. Olyan, mint a jó
termőföld: csak azt adja vissza megsokszorozva, amit beléje vetnek." - Nagy Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése