Egyszerű ételkészítés a csőben sütés
Gasztronómiai értelemben a csőben sütés (gratinírozás) sütőben vagy grillsütőben történik.
Az előfőzött ételt mártással bevonjuk, majd a felső rétegét megpirítjuk.
Jó-jó nem a szakácsművészet csúcsa, de azért finom és egészséges ételek kreálhatók.
Reggel, még a meleg előtt készítettem.
Ha gyorsan kell valami tartalmas étel, mindig a jól bevált csőben sütést választom.
Mi szeretjük a tésztát ilyen formában édesen és sósan is.
Most egy sós változat készült.
Hozzávalók:
- 0,5 kg durum penne tészta
- 0,5 kg mexikói zöldség
- 0,5 liter tejföl
- 1 szál kolbász
- 2 db tojás
- só
- füstölt sajt
- fehér bors
- delikát
Elkészítés:
A tésztát bő, forrásban levő vízbe "al dente" a zöldségkeveréket szint úgy megfőzzük.
Közben elkészítjük a mártást. Összekeverjük a tejfölt a fűszereket és a felvert tojást.
Hozzáadjuk a mártáshoz a tésztát és a zöldségeket és a megpirított kolbász karikákat is.
Kiolajozott tepsibe belekanalazzuk, majd ráhelyezzük a sajtokat.
30 percig közepes tűzön sütjük.
Hidegen kitűnően vágható!
"Gyászoláskor egyenként hívjuk elő az emlékeinket, újraéljük őket, majd engedjük, hogy tovaszálljanak." - Norman Doidge