hozzávalók:
- 2X4 tojásos kiskukta tortalap( kakaósan)
krémhez:
- 4 tojás sárgája
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál holland kakaó
- 20 dkg étcsokoládé ( magas kakaótartalmú)
- 25 dkg vaj
díszítéshez:
Elkészítése:
Elkészítjük a piskótát a kiskukta instrukciók alapján,http://kiskukta.blogspot.hu/2010/11/tortalap.html
majd kihűtjük, és 3 lapra felvágjuk.
A csokikrémhez a tojást a cukrot és a kakóport fémtálba kikeverjük, majd vízgőzfölött elkezdjük melegíteni.
Kislángon FOLYAMATOSAN kevergetjük,majd mikor elérte a megfelelő sűrűséget,beleadagoljuk az eltördelt csokidarabkákat.
2-3 percig még kevergetjük, majd hűlni hagyjuk.
Fontos hogy azonos hőmérsékletű legyen a hozzáadandó vajjal.(ezt maghőmérővel a legegyszerűbb ellenőrizni).
Végül a vajat kihabosítjuk, és hozzákeverjük a csokiskrémhez.
Megtöltjük a lapokat a krémmel, kívülről is lekenjük majd felhelyezzük az ostyát.
itt leírtam milyen módon: http://konyha-labor.blogspot.hu/2015/12/ostyakepes-citromos-torta.html
Tejszínhabbal díszítjük,szórócukorkákkal megszórjuk.
Elkészítjük a piskótát a kiskukta instrukciók alapján,http://kiskukta.blogspot.hu/2010/11/tortalap.html
majd kihűtjük, és 3 lapra felvágjuk.
A csokikrémhez a tojást a cukrot és a kakóport fémtálba kikeverjük, majd vízgőzfölött elkezdjük melegíteni.
Kislángon FOLYAMATOSAN kevergetjük,majd mikor elérte a megfelelő sűrűséget,beleadagoljuk az eltördelt csokidarabkákat.
2-3 percig még kevergetjük, majd hűlni hagyjuk.
Fontos hogy azonos hőmérsékletű legyen a hozzáadandó vajjal.(ezt maghőmérővel a legegyszerűbb ellenőrizni).
Végül a vajat kihabosítjuk, és hozzákeverjük a csokiskrémhez.
Megtöltjük a lapokat a krémmel, kívülről is lekenjük majd felhelyezzük az ostyát.
itt leírtam milyen módon: http://konyha-labor.blogspot.hu/2015/12/ostyakepes-citromos-torta.html
Tejszínhabbal díszítjük,szórócukorkákkal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése