Finom, tápláló krémleves, rozmaringgal bolondítva,pirított sampiongombával,napraforgómaggal, és némi sajtdarabkákkal tálalva, ebben a hidegben, igazi nyerő ebéd része volt.
Hozzávalók: 2 személyre
- 3 db közepes méretű sárgarépa
- 1 öklömnyi burgonya
- 10-15 dkg sampiongomba
- 2 evőkanál hántolt napraforgómag
- sajt
- 1/2 erőleveskocka
- kb 1 dl kefír vagy joghurt
- rozmaring ágacska
- 1 evőkanál kókuszzsír(epéseknek ajánlom)
Elkészítése:
Megtisztítjuk a répát,a burgonyát,darabokra vágjuk, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi,hozzáadjuk az erőleveskockát, egy picike rozmarinágat,és puhára főzzük.
Botmixerrel pépesítjük,( a rozmaring nélkül )visszateszük a tűzhelyre, a püréből kiveszünk egy merőkanálnyit, és a joghurthoz adjuk, elkeverjük vele, majd visszaöntjük a többi leveshez.Jól elkeverjük, esetleg ha nagyon sűrű, meleg vízzel beállítjuk a nekünk megfelelő állagot.
Közben a gombát egy evőkanál kókuszzsíron megsütjük, teljesen kiszárítjuk a nedvességétől.
A sütés vége felé a napraforgó magot is hozzáadjuk, és erős lángon megpirítjuk mindkettőt.
Végül tányérokba szedjül a krémlevest, rátesszük a magos gombákat, és megszórjuk durva reszelőt "simogatott" sajttal.
A rozmaring nagyon finom ízharmóniában van a levesben, aki szereti biztos meg lesz elégedve vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése