Nagyon szeretem a fűszereket, és a velük való kísérletezést is a konyhában. Ez az étel nem itthon készült, mert "unokázni" voltam a lányoméknál.
Az Ő óhaja volt -csirkecombi- petrezselymes krumplival salival . Miközben készült az étel, meséltem neki a legújabb munkásságomról,a fűszer-és gyógynövény kertemről, amit pár nappal előtte készítettem.(majd külön posztolom,ha mégjobban kisarjadtak )
Az étel csak úgy "roskadozott"a finom aromájú fűszerektől ,amit rávarázsoltam.
A husi sok fokhagymával ,és bolti csirkefűszerrel volt készítve,de a saláta fűszereit úgy állítottam össze a háziasszony varázsdobozából,ami igen csak tartalmasnak mutatkozott.
A krumpli pedig már friss piacon vásárolt petrezselyemmel készült.
A saláta receptje:
- 1 fejessaláta (csak a szép ropogós levelei)
- 1/2 kávéskanál szárított oregánó ( ha friss még jobb)
- 1/2 kávéskanál szárított kapor
- 0,5 dl olivaolaj
- só
- 1 evőkanál citromlé
- pici reszelt citromhéj
- 1 kis gerezd fokhagyma préselve
- frissen őrölt bors
- kis kanál méz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése