A múlt héten kétszer is elkészítettem ezt a receptet kivételesen nem itthon,hanem a lányaimnál.
Nagy sikere volt mindenhol:) Ízletes omlós!
Az eredeti receptjét köszönöm Kaszás Ágó Juditnak.
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1,5 dl fehér bor
- 1,5 dl olaj
- fél csomag sütőpor
- pirospaprika
- mák vagy kömény ill szezámmag
- 2 kiskanál só
- 1 tojás
Elkészítése:
A lisztet, a bort,az olajat, sót,sütőport alaposan összegyúrjuk.
Kb 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és meghintjük pirospaprikával(én kicsi szitával csináltam).
Beledörzsölgettem a paprikát a tésztába, majd megfordítottam a másik oldalára.
Ezt az oldalt tojással lekentem, és az egyik részére mákot, a másikra köményt szórtam rá.
A tésztát felvagdostam 1cm szélesre,és kb 8cm hosszúra,és a végeiket megcsavartam.
Sütőpapíros tepsiben, 250 fokon kb 20 perc alatt szépre sültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése