A kenyér Világnapja van ma!
Ennek alkalmából bemutatom az utóbbi időben elkészült kenyereimet.
Nagyon megszerettük a kovászolt kenyereket.
Kisérletezgettem itt is, hogy miben sül meg a legjobban.
Nekem vaslábasban sülve vált be.
Szép a Jénaiban is, a lényeg, hogy belegyen fedve a teteje, és csak a végén vegyük le.
Jó kenyérnek azt tartjuk, ami kovásszal készül, domború, héja keményen ropogós, színe aranybarnába hajló, de nem fekete, égett. A kenyérhéj a bélzettől nem válik el. A bélzet szívós, lyukacsos szerkezetű és nem morzsolódik. Ha a kenyeret összenyomják, akkor az magától ismét felduzzad. Enyhén savanykás ízét a kovásztól nyeri, és jó ízvilágát, amelyre jellemző a gabona íze, négy-öt napig meg is őrzi.
A kenyér döntő részben gabonaőrleményekből tésztakészítéssel, alakítással, lazítással, sütéssel majd csomagolással vagy csomagolás nélkül előállított élelmiszer. Csomagolatlan termék tömege 250 g-mal osztható, de legalább 500 gramm. (Magyar Élelmiszerkönyv)
Vaslábasban sült!
ez is lábasos
Jénaiban sült!
Süni kenyér! Jénaiban.
ez csak kicsi adag
Sütőformában sült!
Recept Itt:
http://konyha-labor.blogspot.hu/2013/09/tuti-jo-hazikenyer.html
Milyen aranyos a sünike :-)
VálaszTörlés