2016. február 10., szerda

Avokádókrémes tonhalas spagetti



Az avokádó élettani hatása nagyon kedvező az egészségre,pld: koleszterincsökkentő a telítetlen zsírsav tartalma miatt. Együnk minnél gyakrabban ha tehetjük!

Hozzávalók:
  • 300 g spagetti
  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • 1 db avokádó
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 2 evőkanál sűrű naturjoghurt
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • egy kis gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál vágott kapor (fagyasztott) elhagyható



Elkészítése:
Amíg a spagetti főzővize felforr, kényelmesen elkészíthetjük az avokádókrémet.
Az érett avokádóba a kést belevágjuk egészen a magig, majd körbeforgatjuk az élét a húsán.
Ezután kezünkkel a két félbevágott, de még egyben lévő avokádót ellenkező irányba fordítva eltávolítjuk egymástól.
Kiskanállal kikaparjuk az avokádó húsát egy tálba, hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, egy kis csokor kaprot,majd egy-két evőkanál sűrű natúrjoghurtot. Botmixerrel ,vagy turmixal pürésítjük, majd a közben kifőzött spagettit belekeverjük.
Tányérra rendezzük, meglocsoljuk még olivaolajjal,a tetejére halmozzuk a tonhalhúst, chilipelyhekkel is megszórhatjuk, ha kedveljük az erős ízeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése