2019. június 30., vasárnap

Levendulával ízesített sárgabarackos túróslepényke



Virágzik a levendula.
Bolondítsuk meg az egyszerű lepénykét vele....de azért még adjunk hozzá némi gyümölcsöt is.

Hozzávalók:a tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojas sárgája
  • 2dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • túrókrémhez
  • 1 kg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 db vaníliás cukor
  • cukor tetszes szerint
a tetejére:

  • levendula virágszirom
  • sárgabarack
  • kiskanálnyi őrölt fahéj

A élesztőt megfuttatjuk a cukorral és a tejjel,majd összeállítjuk a tésztát.
Megkelesztjük,majd bele sodorjuk egy közepes méretű tepsibe.
A túrót áttörjük egy szitán,majd összekeverjük a krémsajttal, tetszés szerinti cukorral ,vagy édesítővel.
Az így kapott krémet rákenjük a tésztára,majd rászeletelünk néhány sárgabarackot,és ízesítésnek megszórjuk levendula virágokkal és pici fahéjjal.
Közepesen meleg sütőben fél órát sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése