2014. március 24., hétfő

Hartyányi krémes



Húsvétra ajánlom!
Nagyon mutatós, krémes sütemény, ízre egy kissé a Tiramisura hajaz.
Az eredetijét itt láttam meg.
Egy-két hozzávalót soknak találtam benne (cukor, margarin, liszt) így átvariáltam a mi ízlésünkre.



Hozzávalók:
   
     Tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 8 dkg margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 tojás
  • 1-2 evőkanál tej
      Krémhez:
  • 750 ml tej
  • 3 csomag főzős vaníliáspuding
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag babapiskóta (18 db)
  • 1 dl kávé
  • 1 evőkanál rum
     Tetejére:

  • porcukor




Elkészítése:
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat.
Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk.
Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, vegyük két felé, és így nyújtsuk ki 34x24 cm-re.
Tepsi hátán süssük 180 fokon 6 percig, de előtte még szurkáljuk meg pár helyen.
A pudingot készítsük el hagyományosan, majd hűtsük ki teljesen, és keverjük bele a margarint .
Az egyik mézes lapot kenjük meg a pudingos krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan
kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk meg.
Ha a  krém másik felét is rásimítottuk, jöhet rá a második mézes tészta a süti tetejének.
Kissé rányomkodjuk a lapot, és egy nem túl nehéz tárgyat (pl. tányért ) teszünk rá.
Másnapra megpuhulnak a mézeslapok, és szeletelhetővé válnak, ekkor porcukrozzuk és tálaljuk.