2014. március 1., szombat

Kólazselés túrós muffin



Nagyon ,különleges muffint készítettem, a tavasz köszöntésére, a fanta szelet példájára.
Magam is meglepődtem, hogy milyen könnyű , légies tésztája lett.
A kísérletben a krém állagát is megváltoztattam, a nehéz margarin helyett a túrót csak tejföllel lazítottam.
A tetejére pedig kólás "zselé" került, igazi üdítő desszertre sikeredett.




Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 2 ek liszt
  • 1 ek kakaó
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 zacskó sütőpor
  • 3 ek porcukor
töltelék:
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg  porcukor
  • 2 ek tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
Kólás krém:
  • 5 dl bármilyen szénsavas Kóla
  • 1 vaníliás pudingpor
  • tetszés szerint cukor ill. édesítő



Külön- külön tálba összekeverjük a lisztet a kakaóport, és a sütőport , valamint a tojások sárgáját
a porcukrot, és az olajat.
A tojások fehérjét pedig keményre verjük.
Majd, a tojásosmasszához adjuk óvatosan a habot,utána a lisztes keveréket.
Muffin sütőben 20-25 percig gyenge tűzön sütjük tűpróbával.
Közben elkészítjük a túrókrémet, majd a kisült, kihűlt muffinok közepét  kis kanállal kivájjuk .
Belekanalazzuk a krémet, a tetején a túróból kicsi krátereket, mélyedéseket képezünk.
A kólába megfőzzük a pudingport, kissé kihűtjük, majd a túróra kanalazzuk a kóláskrémet.