Nagyon ,különleges muffint készítettem, a tavasz köszöntésére, a fanta szelet példájára.
Magam is meglepődtem, hogy milyen könnyű , légies tésztája lett.
A kísérletben a krém állagát is megváltoztattam, a nehéz margarin helyett a túrót csak tejföllel lazítottam.
A tetejére pedig kólás "zselé" került, igazi üdítő desszertre sikeredett.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 2 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 0,5 dl olaj
- 0,5 zacskó sütőpor
- 3 ek porcukor
töltelék:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Kólás krém:
- 5 dl bármilyen szénsavas Kóla
- 1 vaníliás pudingpor
- tetszés szerint cukor ill. édesítő
Külön- külön tálba összekeverjük a lisztet a kakaóport, és a sütőport , valamint a tojások sárgáját
a porcukrot, és az olajat.
A tojások fehérjét pedig keményre verjük.
Majd, a tojásosmasszához adjuk óvatosan a habot,utána a lisztes keveréket.
Muffin sütőben 20-25 percig gyenge tűzön sütjük tűpróbával.
Közben elkészítjük a túrókrémet, majd a kisült, kihűlt muffinok közepét kis kanállal kivájjuk .
Belekanalazzuk a krémet, a tetején a túróból kicsi krátereket, mélyedéseket képezünk.
A kólába megfőzzük a pudingport, kissé kihűtjük, majd a túróra kanalazzuk a kóláskrémet.