Jöhetne már a jó idő, a párom már készülődik az idényre.
Nos, ezt az utolsó példányt kapros rizzsel töltöttem meg, és egy kis savanyúkáposztaágyon sütöttem.
Hozzávalók:
- 1 db kb. 1,5 kg Ponty
- 15 dkg rizs
- kapor
- fokhagyma
- 1 db tojás
- tejföl
- 1 sárgarépa
- savanyúkáposzta
- só
- bors
Elkészítése:
A halat, kívül belül besóztam, majd egy fél órára félretettem.
Közben elkészítettem a tölteléket hozzá, és bemelegítettem a sütőt.
A rizst megpároltam, és metélt kaporral , sóval ,1 tojással, főtt kockára vágott répával összekevertem.
Beletöltöttem a masszát a hal hasába, majd savanyúkáposztaágyra helyeztem.
Préselt fokhagymával megszórtam a tetejét, borsoztam ,lefóliáztam,majd a sütőbe tettem fél órára.
Majd 2-3 kanál tejfölt kicsit fellazítottam vízzel, ebbe is kevertem kaprot,és leöntöttem a halat vele.
Pirítottam még addig, amíg egy kis színt kapott a tejföl.