Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2014. február 17., hétfő

Kefíres sóskafőzelék


   Jól jön most az ősszel eltett sóska a spájzból.
   Pillanatok alatt elő lehet varázsolni egy színes, ízes ebédet.
   Magas vas, kálium, kalcium, ásványisó tartalma miatt jó a téli vitamin szegényes időben.
   Kipróbálhattam a pillangó tükörtojás formámat, amit keksz kiszúrásra is fogok használni ezután.


Hozzávalók:
  • 1 ü sóskapüré
  • 1 nagy doboz kefír
  • 2 ek liszt
  • pici cukor
  • tej
  • tojás
  • krumpli
  • pirospaprika

Elkészítés:

 A sóskapürét, felforraljuk, behabarjuk a kefíres liszttel, hígítjuk tejjel,majd ízesítjük tetszés szerint cukorral, sóval.
Feldobhatjuk az ételt látványilag, valamilyen kiszúróformátban készült tükörtojással.
Főttkrumplit, adhatunk mellé köretnek.