2014. február 9., vasárnap

Almás-gyömbéres palacsinta


    Fogyatkozik a spajzban a "betakarított termés", sok már az üres üveg.
    Miközben rendezgettem őket, akkor pillantottam rá az almapürére.
    No akkor ma együnk almás palacsintát .
    Tettem a tésztájába is almapürét egy keveset, és töltelékként is került bele .
    Most is szemelőtt tartottam a zsírtalanságot, és a tojás csökkentését.
    Akinek nem fontos a zsírtalanság, tegyen bele nyugodtan 10 dkg vajat is.


 Hozzávalók: 
  • 12 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 250 ml natúr joghurt
  • egy csipet gyömbérpor vagy egy köromnyi reszelék
  • porcukor
  • almapüré
  • 1 tk szódabikarbóna
  • almaszirom
  • pici só

    A tojást felverjük, hozzáöntjük a joghurtot ,és belekeverjük a lisztet, gyömbérport,sót ,2 ek almapürét.
    Teflon sütőben kicsit vastagabb palacsintákat sütünk.
    Megkenjük egy-egy ek almapürével,négyrét hajtjuk, porcukrozzuk,és aszalt almszirmokkal tálaljuk.