Fogyatkozik a spajzban a "betakarított termés", sok már az üres üveg.
Miközben rendezgettem őket, akkor pillantottam rá az almapürére.
No akkor ma együnk almás palacsintát .
Tettem a tésztájába is almapürét egy keveset, és töltelékként is került bele .
Most is szemelőtt tartottam a zsírtalanságot, és a tojás csökkentését.
Akinek nem fontos a zsírtalanság, tegyen bele nyugodtan 10 dkg vajat is.
Hozzávalók:
- 12 dkg liszt
- 1 tojás
- 250 ml natúr joghurt
- egy csipet gyömbérpor vagy egy köromnyi reszelék
- porcukor
- almapüré
- 1 tk szódabikarbóna
- almaszirom
- pici só
A tojást felverjük, hozzáöntjük a joghurtot ,és belekeverjük a lisztet, gyömbérport,sót ,2 ek almapürét.
Teflon sütőben kicsit vastagabb palacsintákat sütünk.
Megkenjük egy-egy ek almapürével,négyrét hajtjuk, porcukrozzuk,és aszalt almszirmokkal tálaljuk.