Ismerkedem az avokádóval.......aligátor körtének is nevezik.
Azt látom, hogy krémesebb bármelyik gyümölcsnél amit eddig megismertem.
Olvastam, hogy kiváló lúgosító,mert gyakorlatilag nincs savtartalma,és minden más gyümölcsnél nagyobb a fehérjetartalma.
Hozzávalók: 2 személyre
- 1 db banán
- 1 db jó érett avokádó fele
- 1-1,5 d1 tej
- fahéj
- 1 ek méz
Éretlenül mérgező az avokádó, várjuk meg még megérik,vagy tegyük citrusgyümölcsök, vagy banán
mellé, mert ezek etiléngázt bocsátanak ki ,így hamarabb érnek a körülötte levő gyümölcsök.
Papírzacskóban is gyorsabban érik , sötét helyen.
Elkészítése:
Az avokádót hosszanti tengelyénél félbevágjuk, majd a két felet ellentétes írányba elcsavarjuk.
Kivesszük a magját, és karalábévájóval, vagy csak egyszerűen kiskanállal.kikaparjuk a húsát.
A banánt is megszabadítjuk a héjától, és mindkettő gyümölcsöt turmixoljuk, majd tejjel megfelelő állagúra hígítjuk.
Fahéjjal, mézzel ízesítjük.
Kiváló energiát adó reggeli !
Gyógyító avokádó
Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is megtalálható. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. Az avokádó magas olajtartalmánál fogva kiváló bőrápoló szer a kiszáradt bőrre. Általában érzékeny típusú bőrre alkalmazzák. Segítséget nyújt ekcéma megelőző kezelése esetén és csökkenti a koleszterinszintet.
Szia!
VálaszTörlésJátékra hívlak szeretettel:)
http://loncivendegloje.blogspot.hu/2014/02/ismerjuk-meg-egymast-ujra.htm