2014. február 3., hétfő

Turmix avokádóval banánnal


   Ismerkedem az avokádóval.......aligátor körtének is nevezik.
   Azt látom, hogy krémesebb bármelyik gyümölcsnél  amit eddig megismertem.
   Olvastam, hogy kiváló lúgosító,mert gyakorlatilag nincs savtartalma,és minden más gyümölcsnél     nagyobb a fehérjetartalma.
 


     Hozzávalók: 2 személyre
  • 1 db banán
  • 1 db jó érett avokádó fele
  • 1-1,5 d1 tej
  • fahéj
  • 1 ek méz

      Éretlenül mérgező az avokádó, várjuk meg még megérik,vagy tegyük citrusgyümölcsök, vagy banán
      mellé, mert ezek etiléngázt bocsátanak ki ,így hamarabb érnek a körülötte levő gyümölcsök.
      Papírzacskóban is gyorsabban érik , sötét helyen.
      

                                                
Elkészítése:
Az avokádót hosszanti tengelyénél félbevágjuk, majd a két felet ellentétes írányba elcsavarjuk.
Kivesszük a magját, és karalábévájóval, vagy csak egyszerűen kiskanállal.kikaparjuk a húsát.
A banánt is megszabadítjuk a héjától, és mindkettő gyümölcsöt turmixoljuk, majd tejjel megfelelő állagúra hígítjuk.
Fahéjjal, mézzel ízesítjük.
Kiváló energiát adó reggeli !

Gyógyító avokádó

Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is megtalálható. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. Az avokádó magas olajtartalmánál fogva kiváló bőrápoló szer a kiszáradt bőrre. Általában érzékeny típusú bőrre alkalmazzák. Segítséget nyújt ekcéma megelőző kezelése esetén és csökkenti a koleszterinszintet

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Játékra hívlak szeretettel:)

    http://loncivendegloje.blogspot.hu/2014/02/ismerjuk-meg-egymast-ujra.htm

    VálaszTörlés