Nagyon finom könnyű ételt készítettem, igaz egy kicsit csaltam, mert nem grillen készült.
Keleties ízre hajaz, a méz, a fahéj, a menta miatt.
Hozzávalók:
- fél csirkemellfilé
- 1 banán
- 2 db kivi
- 2 kisebb alma
- 13 db szilva
- 1 mozzarella sajt
- mentalevél
- méz
- fahéj
- szezámmag
Először a csirkemellet kockákra vágtam,kicsit sóztam, megszórtam szárított bazsalikommal.
Teflon serpenyőben pici olajspricceléssel pároltam fedőalatt, majd kicsit megpírítottam.
Kiszedtem a husikat egy tányérba.
A gyümölcsöket kockára vágtam, lehetőleg olyan nagyságúakra mint a hús.
Megszórtam fahéjjal, mentalevelekkel,megcsorgattam kicsi mézzel, majd elősször az almákat, majd a
szilvát,kivit, végül a banán darabkákat pároltam pár percet külön-külön.
Nagyon jó ízűek lettek a gyümölcsök, ahogy karamellizálódtak.
Csak simán is tányérokra tehettem volna, de gondoltam egyet, és felfűzögettem fapálcikákra,
és megszórtam szezámmaggal.
Így mégis gusztábbnak találtam asztalra adni.