A gyümölcsleves nálunk mindig szívesen látott étel az asztalon.
Most kétféle szilvából készült,hogy fogyjon a kamrapolcról, és a fagyasztóból is.
A nyáron kertünkben termett sárgaszilvát befőttnek készítettem, a kékszilvát fagyasztottam .
- 1 üveg szilvabefőtt és 15 dkg fagyasztott
- 1 dl tejszín
- tej
- fahéj
- szegfűszeg
- puncspudingpor
- méz
A kékszilvából félre tettem egy pár szemet .
A többi gyümölcsöt annyi vízben tettem fel főni, amennyi ellepte.
Puhára főztem,fűszereztem fahéjjal,( nem sokkal mert a befőttben is volt) majd pürésítettem.
Behabartam tejszínnel, és puncs pudigporral, majd tejjel még hígítottam kissé.
A főzés végén hozzáadtam a félretett szilvát ,majd miután kissé kihűlt mézzel édesítettem.
(a mézet nem szabad melegen tenni bele mert a hő megváltoztatja a méz enzimjeit)
Tejszín cseppekkel díszítettem.