Túrógombócot készítettem, de nem a hagyományos módon.
Kihagytam a tojássárgáját, a zsiradékban pirított morzsát pedig lecseréltem dejóra ( dió ízű őrlemény).
Meglátjuk mennyire bírja az epém a túrót, és a tejet is.
Hozzávalók:
- 25 dkg zsírszegénytúró
- 5 dkg zabpehely
- 1 tojásfehérje
- édesítőtabletta
- 1 fél citrom héja
- dejó
- 1/2 l 1,5 % tej
- 1 csomag vaníliáspuding
- 1/2 kk vaníliaesszencia
- aszaltmeggy
- só
Az átpaszírozott túrót összekevertem a kicsit megdarált zabpehellyel, a reszelt citromhéjjal, a sóval,
és a tojásfehérjével.
Kb 2 órát hagytam így állni, időnkét átkevertem.
Közben készítettem egy vaníliasodót pudingból úgy, hogy kevergettem a pudingot egyfolytában amikor hűlt,
így hígabb,szósz állagú lett. ( egy félkiskanál vanília esszenciát is adtam hozzá)
Majd a túrót gombócoltam ,és forró de nem nagyon zubogó vízben főztem 2-3 percet.
Végül a lecsepegtetett gömböcskéket belehempergettem a dejóba, és a vaníliasodóval ill. aszalt meggyel
tálaltam.