2014. február 8., szombat

Banános- madártej



   Gyerekkori emlékeim....madártejet vittünk minden betegnek a kórházba.
   Ez a madártej tojássárgája nélkül készült, főzött krém helyett pudinggal,továbbra is az epediétám miatt.
   Banánnal készült, de isteni naranccsal is.
   


Hozzávalók:
  • 1 liter 1,5 % tej
  • 20 dkg banán
  • 1 vaníliáspuding
  • édesítő
  • 2 tojásfehérje
  • mák
  • 1 tk vaníliakivonat


   A banánt összeturmixoljuk a tej egyharmadával ,és a  vanília kivonattal.
   A többi tejet feltesszük forrni egy kis sóval.
   A tojások fehérjét keményre verjük, majd kanálnyi adagokat,teszünk a forró tejbe,és fél-fél percig
   főzzük mindkét oldalukat.
   Szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük, és félretesszük.
   A tejhez öntjük az 1-2 kanál tejjel kikevert ,és tetszőlegesen édesített  pudingport.
   Kevergetjük egy pár percig, de nem forraljuk fel újra.
   Végül a kész híg pudinghoz hozzákeverjük a banános turmixot.
   Kihűtjük, majd tálkákba adagoljuk és habgaluskákkal megrakva, mákszórással dísztítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése