2014. augusztus 6., szerda

Paprikába töltött lilakáposzta



Hozzávalók:

  •  húsos paprika   azonos mennyiségű mint a káposzta
  • lilakáposzta azonos mennyiségű mint a paprika
  • felöntőléhez literenként
  • 2 evőkanál só
  • 2 dl 10%-os ecet
  • 0,5 dkg fekete szemesbors
  • 5 dkg cukor
  • 3 db babérlevél
  • 2 ág tárkony
  • 1 dkg koriander
  • kis csokor kapor

A káposzta külső leveleit leszedjük, vékony csíkokra legyaluljuk.
Kilogramonként 2 evőkanál sóval,és 2 evőkanál ecettel fűszerezve 2 órán át állni hagyjuk.
Közben a paprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk,magjait eltávolítjuk.
A sós-ecetes káposztát enyhén kicsavarjuk,majd beletömködjük a paprikákba, lehetőleg végig érjen.
Bő szájú nagy uborkásüvegekbe rakjuk,ügyesen kihasználva a helyethogy minél több férjen bele.
Felöntőlevet készítünk, ( egy 5 literes üveghez 2 liter víz kell)beletesszük a hozzávalókat,5 percig zubogtatjuk, majd forrón ráöntjük a töltött paprikára.
Celofánnal, csavaros tetővel lezárjuk,majd ha kihűlt,sötét helyre állítjuk.
Csak 3 hónap múlva érik be igazán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése